De sessies:

De instructeurs van Trailerladen.com bieden de mogelijkheid om aan huis of op stal te komen voor training in de vorm van privésessies.
Tijdens deze sessies worden alle 5 stappen van de methode behandeld, totdat het paard en de eigenaar deze voldoende beheersen. Een volwaardige training duurt gemiddeld 4 sessies.

  • Sessie 1) de theorie wordt behandeld en de instructeur gaat met het paard aan de slag. De basisvaardigheden en oefening 1 (laden) komen aan bod.
  • Sessie 2) de eigenaar is nu zelf aan de beurt en werkt met zijn paard. De combinatie leren de basisvaardigheden uitvoeren. Dan gaan ze samen vanuit een ontspannen gemoedstoestand naar de trailer waar ze beginnen met oefening 1 (laden) waarop uiteraard vanzelf oefening 2 (uitladen) volgt. Meestal wordt in deze sessies later begonnen met oefening 3 (blijven wachten).
  • Sessie 3) de combinatie wordt verder begeleid met het netjes blijven wachten zonder af te sluiten. Wanneer het paard netjes blijft wachten kunnen we verder met oefening 4 (afsluiten). Nu de kan de eigenaar zelf trainen met laden en afsluiten zodat de combinatie weer volledig vertrouwen krijgt en het paard leert dat de trailer ook een veilige plek kan zijn.
  • Sessie 4) de eigenaar laadt het paard, sluit af en gaat een stukje rijden. We laden het paard weer uit en daarna weer in. Dan rijden we naar een vreemde plek waar we nogmaals uitladen. Hier worden weer even de puntjes op de i gezet van de basisvaardigheden zodat de combinatie in een ontspannen gemoedstoestand blijft. Dan laden we weer in en rijden naar een volgende plek waar nodig.

 

 

Als je hieronder het formulier invult dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.