Eigenschap goede leider 1

Gepubliceerd op 9 mei 2014 om 09:11

Eerste eigenschap van een goede leider om veilig & succesvol te kunnen trailerladen.

Eén van de trainingconcepten waar Trailerladen.com gebruik van maakt is het concept:

'De eigenschappen van een goede leider'.

Een goede leider bezit eigenschappen welke essentieel zijn om leiding te kunnen geven. In de theorie van Trailerladen.com worden de vijf belangrijkste eigenschappen behandeld. De eerste eigenschap welke je moet beheersen:

'Duidelijk consequent zijn'.

Consequent zijn is handelen of reageren volgens een vast plan; blijven bij je eerdere toezegging of genomen beslissing.

Tijdens trailertraining moet je erg bewust en doordacht omgaan met toezeggingen die je doet aan het paard. Gedrag  wat je nu afkeurt moet je niet op een later moment onbewust of bewust toestaan. Gedrag wat je nu toestaat moet je niet op een later moment onbewust of bewust afkeuren.

Consequent zijn alleen is echter niet voldoende. Wat als je steeds op de zelfde manier reageert, het zelfde afkeurt en het zelfde goedkeurt, maar je reacties en beslissingen zijn niet de juiste. Op dat moment ben je wel consequent maar niet duidelijk.

Daarom is consequent zijn alleen niet voldoende maar is een goede leider duidelijk consequent. Je reacties en beslissingen moeten gebaseerd zijn op een doordacht effectief plan. Doordat de methode van Trailerladen.com stapsgewijs is, leer je hoe je voortaan duidelijk consequent kunt zijn. Als je de methode van Trailerladen.com beheerst heb je een vast plan van waaruit je voortaan duidelijk consequent kunt beslissen, handelen en reageren.

 

consequent-zijn.jpg

Geplaatst door Trailerladen.com


«   »