Mensen met een trailerlaadprobleem

Het eerste paard wat een probleem heeft met de trailer, moet ik nog ontmoeten. Voor paarden is de trailer geen probleem. Ook als ze niet laden, heeft het paard daar geen probleem mee. Hij of zij eet er meestal geen hap minder om.

Lees meer »

Naderen en terugtrekken

De methode van Trailerladen.com maakt gebruik van het trainingsconcept 'naderen en terugtrekken'. Bij een vluchtdier is de grens tussen nieuwsgierig zijn of bang zijn erg klein. Als een paard geconfronteerd wordt met een nieuw object zoals bijvoorbeeld een trailer kan het paard hier verschillend op reageren:

Lees meer »

Hoe help ik mijn paard over de angst voor trailerladen heen?

In het artikel: 'Waarom het geruststellen van een paard wat niet in de trailer durft niet werkt', is uitgelegd dat je een paard wat angst heeft om in de trailer te gaan niet verbaal gerust moet stellen. Dit omdat een paard hier niet rustiger van wordt maar juist alerter. Daarnaast leg je op deze manier negatieve 'lading' op de trailer en voor het paard creëer je de verkeerde associatie met de trailer. Namelijk die van alert zijn voor gevaar. 'Zie ik een trailer, dan moet ik alert zijn voor gevaar'. Hoe help je een paard wel over angst voor het trailerladen heen?

Lees meer »

Geruststellen?

Waarom het 'geruststellen' van een paard wat niet in de trailer durft niet werkt. Een paard is van nature een prooidier en erg alert en sceptisch over zijn omgeving. Hierdoor is een paard vaker en sneller angstig dan een gemiddeld mens of een gemiddelde hond. Eén van de meest voorkomende oorzaken dat een paard niet in de trailer wil is angst.

Lees meer »

Wanneer wel of niet gebruikmaken van voerbeloning?

Is een paard belonen met voer tijdens de omgang en training nu wel of niet goed om te doen? Er bestaan veel omgangsvormen en trainingsmethodes gebaseerd op het gebruikmaken van of het belonen met voer, terwijl andere trainingsmethodes het belonen met voer juist afkeuren.

Lees meer »

Juiste trainingsmateriaal

Om goed te kunnen trainen heb je een trainingshalster, een trainingslijn en een trainingsstick nodig. Met het juiste halster om het hoofd van het paard kun je effectief communiceren.

Lees meer »

Voerbeloning deel 2

In het eerste artikel over dit onderwerp schreef Trailerladen.com al niet te willen oordelen over goed of fout, maar van mening te zijn dat gebruik maken van voerbeloningen tijdens de omgang en training met je paard een keuze is en afhangt van: -Wat je uiteindelijke doel is met een paard -Op basis van welke vorm van relatie je met een paard om wilt gaan - Op basis van welk principe je een paard iets wilt leren In het eerste artikel uit deze reeks werd ingegaan op wat Trailerladen.com bedoelt met 'wat je uiteindelijke doel is met een paard'. In dit tweede artikel wordt verder ingegaan 'op basis van welke vorm van relatie je met een paard om wilt gaan'.

Lees meer »

De juiste hulpen

De methode van Trailerladen.com maakt gebruik van drukvergrotingen. Aanwijzingen van de trainer of de ruiter aan het paard worden ook wel 'hulpen' genoemd. Deze hulpen kunnen gegeven worden in de vorm van drukvergrotingen.

Lees meer »

Trainen is meten

Je zou kunnen spreken van trainen wanneer je een paard aan het leren bent iets te doen wat hij voorheen nog niet kon of nog niet deed.

Lees meer »

De veilige plek

De methode van Trailerladen.com maakt gebruik van de term 'veilige plek'. Tijdens de training creëer je een veilige plek welke achter de uitgangspositie ligt.

Lees meer »

De uitgangspositie

De methode van Trailerladen.com gebruikt de term 'uitgangspositie'. De uitgangspositie is de plek tot waar het paard uit zichzelf de trailer nadert en enigszins kan ontspannen.

Lees meer »

Eigenschap goede leider 5

Een goede leider bezit eigenschappen welke essentieel zijn om leiding te kunnen geven. In de theorie van Trailerladen.com worden de vijf belangrijkste eigenschappen behandeld. De vijfde eigenschap welke je moet beheersen: Een goede volhouder zijn.

Lees meer »

Bitmagazine over Trailerladen.com op Equiday.

Bit was vandaag op Equiday in Ermelo, een evenement waar paardvriendelijkheid en natural horsemanship op één staan. De hele dag door waren er shows en demonstratie in de drie hallen van het KNHS centrum verdeeld. Erik Janssen van Trailerladen.com gaf een demonstratie over trailerlaadproblemen.

Lees meer »

Trailerladen.com heeft een blog!

Ja hoor, het is zo ver! Trailerladen.com heeft een blog. Vanaf vandaag worden hier regelmatig artikelen, tips, video’s en verslagen gepost over onze methode: “Veilig en succesvol trailerladen”

Lees meer »